Sifat 1. Anti-oksida
Oksidasi = Penyakit = Cepat tua
Teknologi Hebat KANGEN™
Oksigen
aktif atau radikal bebas (oksigen yang kehilangan electron) adalah diketahui
boleh melemahkan enzim pada sel-sel, merosakkan DNA dan menghancurkn lapisan lipid
yang menyebabkan pelbagai masalah kesihatan.
Hydrogen
aktif adalah agen anti-oxidan yang sangat sesuai untuk melawan oxygen aktif.
Kewujudan
hydrogen aktif dalam air telah dibuktikan oleh Prof.Shirahata.
(Electrolyzed-Reduced
Water Scavenges Active Oxygen Species and Protects DNA from Oxidative Damage,
Biochemical and Biophysical Research Communications, 234, 269, 1997.)
L’eau
KANGEN aide a inverser le processus de veillissement – Prof. Sang Wang, author
of ‘Reverse Aging’.
Paku
direndam dalam 2 botol yang ditutup rapat supaya udara tidak masuk. 1 dalam air
Kangen dan 1 lagi dalak air paip. Dalam beberapa hari kita akan melihat paku
dalam air paip akan berkarat tetapi paku dalam air Kangen tidak berkarat. Ini
membuktikan bahawa air Kangen ialah air anti-oksida.
ORP ialah Oxidation Reduction
Potential. Postive ialah oksida dan
negative ialah anti-oksida. Ia menyukat kandungan elektron dalam cecair. Air
paip sama dengan air soda, sangat tinggi tahap oksidasi. Air RO, Air Suling,
Minuman Sukan masih tinggi tahap oksidasi, oleh itu tidak baik untuk kesihatan.
Perlu dijauhkan tabiat meminum minuman tersebut. Ubah kepada meminum minuman
anti-oksida seperti green tea, cod liver oil dan yang terbaik ialah Air Kangen
dengan anti-oksida yang tertinggi didunia iaitu -400 mV hingga -800 mV.
Sifat 2. Alkali
pH ialah Potential Hydrogen. pH cecair badan mesti
pada pH 7.3 - 7.4 untuk sihat iaitu sedikit alkali. Apabila air mengandungi
banyak elektron ia akan menjadi bersifat alkali. Apabila ia mengandungi banyak
proton maka ia akan bersifat asidik. Air alkali sihatkan badan, air asidik
menyebabkan pelbagai masalah pada badan.
Ramai rakyat Malaysia
menggunakan air reverse osmosis, ia mempunyai pH5.0 iaitu asidik pada tahap boleh
menyebabkan barah kerana barah boleh berlaku pada pH6.48. Minuman soda atau
minuman tin mempunyai tahap asid yang sangat tinggi pH2.6. Minuma ini
menjadikan cecair badan kita asidik dengan cepat dan amat sukar untuk
menstabilkan asid yang terhasil kerana ia terlalu berasid. pH2.6 hanya sesuai
untuk membasmi kuman sebagai penggunaan luaran untuk cuci lantai, tandas dan
sebagainya ia tidak sesuai untuk diminum.
Air Kangen
|
Setelah di campur dengan Air Kangen.
Lihat air soda masih tidak berubah pHnya 32 gelas Air Kangen diperlukan untuk
meneutralkan 1 gelas soda
Lihat apa jadi apabila semua cawan dicampurkan dengan
soda. Semua jadi asidik. Begitulah bahayanya air soda pada kesihatan. Ia
menjadikan air badan kita menjadi asidik.
Sifat 3. Perkumpulan Micro
Ujian Kehalusan Air Kangen
menggunakan uncang teh
Kita ambil uncang teh. Tanpa memanaskan air, kita guna air paip biasa pada suhu bilik dan juga air Kangen pada suhu bilik. Air paip tidak dapat mengeluarkan teh dari uncang tetapi air Kangen dapat mengeluarkan the dari uncang walaupun tidak dipanaskan.
Ia mampu membuat 10 cawan teh dari 1
uncang the. Ini membuktikan kehalusan molekul air Kangen.
Ujian Kehalusan Air Kangen Menggunakan Minyak Bijan atau Minyak Zaitun
Kita ambil minyak bijan (sesame oil). Kita letak dalam 2 gelas. Kemudian satu kita isi dengan air Kangen pH 11.5 dan satu lagi kita isi dengan air paip atau air RO. Air biasa tidak dapat bersebati dengan minyak, tetapi air Kangen dapat bersebati dengan minyak dengan mudah sekali. Ini menunjukkan betapa halusnya air Kangen.
Ujian Kehalusan Air Kangen dengan Buah Tomato
Gunakan Air Kangen pH11.5 untuk
rendam buah Tomato Cherry dan satu lagi dengan air paip biasa. Kita akan dapat
melihat bahan racun serangga pada kulit tomato akan bercampur dengan Air Kangen
melalui perubahan warna kuning, dengan itu membersihkan kulit buah tomato
cherry tersebut. Tetapi air paip tidak
dapat membuang racun serangga pada kulit tomato kerana tiada sebarang perubahan
pada warna air setelah direndam.
Ujian Dengan Darah Merah Manusia
Selepas Sebelum
Ujian pada
sel darah merah menunjukkan perbezaan pada sel darah merah apabila meminum air
Kangen. Sebelum minum air kangen sel darah merah berkeadaan leper tidak cukup
air, zat makanan, oksigen, banyak toksik yang tidak dibuang dari proses
metabolisma. Jarak antara sel terlalu rapat dan melambatkan perjalanan dalam
saluran darah.
Selepas 6 bulan menggunakan Air Kangen sel darah merah telah berubah
kepada struktur yang sepatutnya iaitu penuh berisi dengan air, zat makanan dan
oksigen. Toksik dapat dikeluarkan dari sel menyebabkan sel darah merah menjadi
sihat. Jarak antara sel agak renggang menyebabkan ia mudah untuk bergerak dalam
saluran darah.
No comments:
Post a Comment